Ankara Mardin Kültür Evi’nde Prof.Dr. Aziz SANCAR Ziyareti

Ankara Mardin Kültür Evi’nde Prof.Dr. Aziz SANCAR Ziyareti
Ankara Mardin Kültür Evi’nde Prof.Dr. Aziz SANCAR Ziyareti

ANKARA’DA MARDİN KÜLTÜR EVİ’NDE PROF. DR. AZİZ SANCAR’A ‘’MARDİN TANITIM ÖDÜLÜ’’

      Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen ‘Mardin Tanıtım Nobel Ödüllü Mardinli Bilim Adamı Prof.Dr.Aziz Sancar’a verildi.

       Mardin 2016 hizmet ve onur ödüllerinin sahiplerini belirlemek üzere, Mardin Valiliği Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Kent Konseyi, Mardin Ticaret Odası, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve (MARTOD) Mardin Turizm Derneği,KEDEV, KİADER,  DARÜLZAFARAN MANASTIRI Derneği’nin katıldığı Seçici Kurul tarafından Nobel Ödülünü alarak Mardin’in Dünya çapında tanınmasına katkı sağlayan Mardinli Bilim Adamı Prof.Dr.Aziz Sancar’a  Mardin Tanıtım Ödülü verilmesi kararlaştırılmıştı.

 

       Ödülünü almak Üzere MAREV ve MARSEV tarafından Davet edilen Nobel Ödüllü Mardinli Bilim Adamı Prof.Dr.Aziz Sancar ‘’Mardin Tanıtım Ödülü’’nü  almak üzere   Kendisi gibi biyokimya profesörü ve öğretim üyesi olan Gwen Boles Sancar ile birlikte, Ankara Mardin Kültür Evi’ndeki  törene Katıldı.

MAREV Ankara Mardin Kültür Evi’nde düzenlenen Ödül Törenine Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, Eski Adalet Bakanlarından Nejat Eldem,MAREV Ankara Başkanı Eski Ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy,Marsev Başkanı  Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu,Marsev Genel Sekreteri E.Tuğgeneral Yavuz Ölçen,Ankara’da görev yapan Bürokratlar ,Aziz Sancar’ın akrabaları ve Ankara’da yaşayan Mardinliler katıldı.

Şehitler için 1 Dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Marsev  Başkanı Kemal Nehrozoğlu’nun kısa bir konuşmasından sonra,MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy’ın Vakıf çalışmaları ve Mardin’in Tanıtımına sağladığı katkılar nedeniyle Nobel Ödülü sahibi Prof.Dr.Aziz Sancar’a teşekkür eden konuşmasının ardından Konuşma yapmak üzere Sahneye Davet Edilen Prf.Dr.Aziz Sancar Konuşmasında şunları söyledi: Bana ilk davet geldiğinde kabul etmek istemedim. Çünkü çok duygulanıp, buraya gelip ağlamak istemezdim.Sağolun ısrar ettiniz ve kabul etmek zorunda kaldım. İyi ki de kabul etmişim

 

Paylaş:



Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş..

Yorum Ekle




  • Yenile